Over psycholoog Remko

Remko Scherps – psycholoog BHW-Praktijk

Even voorstellen.

Hallo, mijn naam is Remko Scherps, Psycholoog, (Rijks)erkend Karateleraar en afgestudeerd Fysiotherapeut. Ik woon in Molenhoek en ben getrouwd. Mijn vrouw en ik hebben drie kinderen.

Na mijn middelbare school ben ik fysiotherapie gaan studeren aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Als afstudeeropdracht heb ik een literatuurstudie en onderzoek gedaan naar de effecten van een trainingsprogramma op cliënten met een gediagnosticeerde Burn-out. Als meetinstrument was een psychologische vragenlijst gebruikt om burnout te diagnosticeren en meten. Door de gedragsmatige aanpak van het trainingsprogramma en de psychologische vragenlijst werd ik toch nieuwsgierig… Dit zorgde er voor dat ik na afronding van de studie fysiotherapie verder ging studeren met de opleiding psychologie aan de Radboud universiteit Nijmegen. Na Cum Laude mijn Master te hebben behaald heb ik in veel verschillende sectoren en functies gewerkt voor ik me toelegde op de psychologische behandeling.

Inmiddels ben ik ruim 15 jaar werkzaam in de zorg en geef ik 19 jaar verschillende sport- en karatelessen. Hier zaten hele mooie ervaringen tussen.

Zo heb ik met veel plezier als voorzitter van de Technische Commissie voor Stichting Koprol gewerkt en me ingezet voor cliënten met een Niet Aangeboren Hersenletsel, dwarsleasie of amputatie in samenwerking met de Sint Maartenskliniek. Een mooie stichting waar ik samen met de technische commissie verantwoordelijk was voor de kwaliteit en deskundigheid van een twintigtal fysiotherapeuten en bewegingsagogen voor een 400 tal sporters met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Ook heb ik een 2-jarig traineeship gevolgd op de thema’s agressie en geweld en opvang na schokkende gebeurtenissen. Hiernaast heb ik weerbaarheidstherapie en agressieregulatie trajecten gegeven aan kinderen, jongeren en volwassenen door middel van een combinatie tussen cognitieve gedragstherapie en psychomotorische therapie. Later ben ik me meer gaan toeleggen op de toepassing van de cognitieve gedragstherapie voor mijn cliënten.

De rode draad is altijd Beweging, psychisch of fysiek Herstel en Weerbaarheid en agressieregulatie geweest. Vandaar de naam BHW-Praktijk, dit staat voor Bewegen, Herstel en Weerbaarheid. Inmiddels ben ik al jaren zelfstandig en heb ik de mooiste baan die ik me kan wensen.

De brede ervaring die ik heb opgedaan in de sport en zorg binnen verschillende sectoren (bedrijfsleven, non-profit, zorg en sport) komen mij nog dagelijks van pas in mijn psychologiepraktijk. Ik heb een voorkeur voor de positieve psychologie. Ik richt me graag op het versterken van jouw kwaliteiten en vaardigheden. Je komt niet op een wachtlijst of in een drukke ruimte en je krijgt van mij ook geen label. Je hebt geen verwijzing nodig en de behandeling hoeft ook niet te worden gemeld bij je huisarts. Je krijgt een aanpak op maat gesneden waarmee we in alle rust en privacy aan de slag gaan. Ik werk eerlijk, concreet, transparant, laagdrempelig, ga uit van jouw mogelijkheden en stel jou centraal. Mensen voelen zich hierdoor snel op hun gemak. Mijn eerste doel is om je van je klachten af te helpen. Ik vind het nog altijd heel bijzonder dat ik getuige mag zijn van de mooie ontwikkelingen die iemand meemaakt. Het raakt me nog steeds als iemand op eigen kracht uit een diep dal klimt. Ik help je vanuit mijn passie.

Psycholoog Remko
       * Géén wachtlijst
       * Ervaren psycholoog
       * Vergoedingen mogelijk
       * Geen verwijsbrief nodig
Aangesloten bij: