Tarieven en vergoeding BHW-Praktijk

Tarieven

  • Een behandeling duurt 60 minuten en het tarief hiervoor is € 114,-.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Afhankelijk van waar en hoe je bent verzekerd, is vanuit de aanvullende verzekering een gehele of gedeeltelijke vergoeding van de kosten mogelijk. Informeer bij jouw verzekeraar of sla de polisvoorwaarden er op na om te beoordelen wat in jouw situatie van toepassing is. Wanneer je contact legt met de zorgverzekeraar, geef dan aan dat BHW-Praktijk is geregistreerd bij de NFG en koepelorganisatie RBCZ. Geef ook aan dat het een vergoeding uit de aanvullende verzekering betreft (alternatieve hulpverlening – psychosociale zorg). Klik hier voor het vergoedingenoverzicht.

Je eigen risico van € 385,- wordt niet aangesproken. Dit omdat vergoeding plaatsvindt vanuit de aanvullende verzekering en niet vanuit de basisverzekering. Dit kan voordelig zijn, zeker omdat je waar voor je geld krijgt; de sessies duren namelijk langer dan gebruikelijk. Bovendien volstaan door de gebruikte methoden over het algemeen een beperkt aantal sessies.

Vergoeding vanuit de gemeente voor jongeren tot 18 jaar

De kosten voor jongeren tot 18 jaar kunnen in sommige gevallen door de betreffende gemeente vergoed worden indien er een verwijzing is van huisarts, medisch specialist of sociaal team. Er kan voor jongeren ook worden gekozen de zorgverzekering aan te spreken (zie bovenstaande).

Andere mogelijkheden voor vergoedingen

Kom je niet in aanmerking voor vergoeding? Dan is er een kleine kans dat je via een coulanceverklaring alsnog een tegemoetkoming van de verzekeraar krijgt. Ik kan jou zo’n verklaring meegeven. Daarnaast kunnen ook andere instanties de behandeling vergoeden.
Bij werkgerelateerde problemen is je werkgever meestal wel bereid de kosten geheel of gedeeltelijk te vergoeden. En als je nog studeert, kan een studiefonds je soms helpen. Ook kun je bij je gemeente informeren naar vergoeding vanuit de WMO of een PGB (Persoons Gebonden Budget).

Betaling en afzegging

Aan het einde van de maand sturen we je een factuur voor de gesprekken die we hebben gehad. De betalingstermijn is 14 dagen.
Het kan voorkomen dat je een goede reden hebt om onze afspraak af te zeggen. Zeg je minimaal 24 uren van tevoren af, dan is dat kosteloos. Doe dit bij voorkeur telefonisch en zo vroeg mogelijk. Zeg je niet of niet tijdig af, dan worden de kosten van de afspraak bij je in rekening gebracht.

Op korte termijn samen aan de slag

Heb je nog vragen of wil je graag snel aan de slag? Dat kan! Je kunt mij via de contactpagina een berichtje sturen.

Psycholoog Remko
       * Géén wachtlijst
       * Ervaren psycholoog
       * Vergoedingen mogelijk
       * Geen verwijsbrief nodig
Aangesloten bij: